Az Egyesült Királyságban már több a halálos áldozat mint Olaszországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Koronavírus a londoni Westminster hídonFotó: TOLGA AKMEN/AFP

Keddre 32 ezerre fölé nőtt a koronavírus halálos áldozatainak a száma az Egyesült Királyságban.

A helyi statisztikai hivatal szerint 29 648 esetet regisztráltak Angliában és Walesben, és a skóciai és észak-írországi esetekkel együtt már 32 313 áldozata volt a járványnak. 

Olaszországban, az európai járvány első epicentrumában, eddig összesen 29029-en haltak meg koronavírus miatt.  

Szakértők ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy csak óvatosan érdemes összehasonlítani a nemzetközi adatokat - sokkal többet elárul a járvány helyi jellegzetességeiről, és a halálozási arányokról, ha azonos helyszínen mért korábbbi halálozási statisztikákat veszünk alapul. 

A 100 ezer főre vetített elhalálozások tekintetében a szigetország nincs az élmezőnyben. Belgium vezeti ezt a listát 68-al, Spanyolország a második 54-el, harmadik Olaszország 48-al, ezt követően jönnek csak a britek 42-vel. 

Az adatokból látszik az is, hogy a szociális otthonok az Egyesült Királyságban is gócpontoknak számítanak: 7911 haláleset kötődik ezekhez az intézményekhez. (Guardian

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér