Lemond a brit kormány egyik fő járványügyi tanácsadója, mert karantén idején fogadta a szeretőjét

külföld
2020 május 05., 19:39

Neil Ferguson kormányzati tanácsadó lemondani kényszerült, miután kiderült, hogy megsértette a kijárási korlátozást, hogy találkozzon a szeretőjével, egy házas nővel – írja a Telegraph.

Ferguson volt az egyik epidemiológus az Imperial College Londonnál, aki részt vett abban a jelentésben, ami meggyőzte Boris Johnson kormányfőt, hogy kijárási tilalmat kell bevezetni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, különben a számítógépes modellek szerint 500 ezer brit halhat meg a vírustól.

Ferguson megengedte a nőknek, hogy meglátogassa őt otthon, miközben a férfi a médiában azt magyarázta, hogy társadalmi távolságtartásra van szükség. A nő a férjével és a gyerekeikkel egy másik házban lakik.

A 38 éves nő – aki egy baloldali kampánystáb tagja – a fővárostól délre fekvő otthonából legalább kétszer Londonba utazott, hogy az 51 éves, Lockdown professzor becenéven emlegetett férfival legyen. Ez akkor történt, amikor az 51 éves férfi éppen befejezte a 2 hetes karanténját, miután pozitív volt a koronavírus-tesztje. (Telegraph)