Lezuhant egy maszkokat szállító repülőgép Szomáliában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lezuhant egy koronavírus elleni felszereléseket szállító repülőgép, hat ember pedig életét vesztette a fedélzeten, jelentették a szomáliai hatóságok.

Az African Airways légitársasághoz tartozó repülőgép hétfő este elhagyta a fővárost, Mogadishut, majd tett egy rövid megállót Baidoaban, aztán továbbindult Bardale városa felé, amikor eltűnt a radarokról.

A baleset oka egyelőre még nem tisztázott. A hatóságok szerint az elhunytak szomáliai és kenyai állampolgárok voltak. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!