Lezuhant egy maszkokat szállító repülőgép Szomáliában

Lezuhant egy koronavírus elleni felszereléseket szállító repülőgép, hat ember pedig életét vesztette a fedélzeten, jelentették a szomáliai hatóságok.

Az African Airways légitársasághoz tartozó repülőgép hétfő este elhagyta a fővárost, Mogadishut, majd tett egy rövid megállót Baidoaban, aztán továbbindult Bardale városa felé, amikor eltűnt a radarokról.

A baleset oka egyelőre még nem tisztázott. A hatóságok szerint az elhunytak szomáliai és kenyai állampolgárok voltak. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.