Még szeptemberben is csak félkapacitáson működhetnek a spanyol iskolák

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Spanyolországban lehet, hogy az iskolák csak félkapacitáson fognak működni szeptemberben is, ha addig nem találják meg a koronavírus elleni védőoltást, jelentette be kedden a spanyol oktatásügyi miniszter.

„Nem veszélyeztethetjük mindazt, amit eddig elértünk. Ha visszaküldünk hárommillió gyereket az általános iskolákba, akik mindegyikét egy felnőtt kíséri, akkor képzelhetik, hogy mekkora tömeg fog kialakulni” - mondta Isabel Celaá miniszter.

Ez azt jelenti, hogy még szeptemberben is a diákok csak egy része térhetne vissza az iskolákba, a másik felének továbbra is otthonról, online kellene tanulnia. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér