Nem Magyarországról indul a Giro d'Italia

sport
2020 május 05., 17:55

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kijelölte a Giro d'Italia, a Vuelta a Espana és az öt legnagyobb egynapos verseny új időpontját.

A módosított versenynaptár szerint az olasz és a spanyol körverseny fedné egymást, ugyanis a Giro október 3-tól 25-ig tartana, míg a Vuelta október 20-án venné kezdetét és november 8-án érne véget. A Giro első 3 szakaszát Magyarországon, a Vueltáét Hollandiában rendezték volna, utóbbit törölték az útvonalból, az olaszok pedig valószínűleg új szakaszokat jelölnek ki. Budapest 2021-ben, a hollandiai Utrecht pedig 2022-ben szeretne otthont adni a rajtnak.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b) és Papp Gábor polgármester kijelöli az akkori tervek szerint májusban Magyarországról rajtoló Giro d'Italia kerékpáros körverseny részhajrájának célvonalát Hévízen 2020. január 22-én.
photo_camera Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (b) és Papp Gábor polgármester kijelöli az akkori tervek szerint májusban Magyarországról rajtoló Giro d'Italia kerékpáros körverseny részhajrájának célvonalát Hévízen 2020. január 22-én. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A legnagyobb egynapos futamokból négyet szintén októberben rendeznének, a kivételt a Milánó-Sanremo jelenti, ami a mostani tervek szerint augusztus 8-án lenne. A Liége-Bastogne-Liége október 4-re, a flandriai körverseny október 18-ra, a Paris-Roubaix október 25-re, a lombardiai körverseny pedig október 31-re került.

Az UCI korábban augusztus 1-ig minden versenyt elhalasztott, a Tour de France új időpontját pedig már korábban kijelölték, ugyanis a francia szervezők augusztus 29. és szeptember 20. között akarják lebonyolítani.

Az átdolgozott versenynaptár szerint a szezon augusztus elsején a Strade Bianche nevű egynapossal folytatódna, a Tour szokásos felvezető versenye, a Dauphine augusztus 12. és 16. között, a Giróé, a tirrén-adriai viadal pedig szeptember 7. és 14. között lenne. (MTI)