Vidéken a héten újraindul az élet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Rendõrök beszélgetnek pihenõ kerékpárosokkal Kaposváron a Deseda-tó partján 2020. április 5-énFotó: Varga György/MTI/MTVA

Az MTI két összefoglalót közölt arról kedd délután, hogy milyen menetrend szerint indul újra az élet vidéken, azután, hogy a kormány az ország fővároson és Pest megyén túleső részein feloldotta a kijárási korlátozásokat. 

Több településen már lehet edzeni, a játszótereket azonban még szinte sehol nem nyitották meg - írja a hírügynökség.  Salgótarjánban szerdán nyit a sportcentrum a sportolók előtt, de a játszótér zárva marad, és rendezvényeket sem lehet még tartani. A Városi Sportcsarnok következő héten nyit. 

Orosházán és Szarvason újranyitották a parkokat, sétányokat, kutyafuttatókat, de a játszóterek zárva maradnak, eddig csak Pásztón és csütörtöktől Csongrád településen engedélyezte az önkormányzat a játszóterek használatát. Gyulán is megnyílnak a sportlétesítmények, de csapatsportok végzését még nem engedélyezik.  

Kaposváron a konditermek is megnyílnak. Csoportos órákat még két hétig nem tartanak, korlátozzák a maximális létszámot, és előírják az állandó fertőtlenítést, de fogadják a vendégeket. Zuhanyzókat és szaunákat még nem lehet használni.  Szombattól megnyitja kapuit a hévízi tófürdő is, legalábbis a szabadtéri részleg.   

A sportcentrumok megnyílásával párhuzamosan több településen felgyorsítják a vendéglátóhelyek kérelmeinek elbírálását is, hogy kinyithassanak a teraszok, kerthelyiségek. Bővül a piacon árusítható termékek köre is.

Székesfehérváron hétfőtől nyílnak meg a kerthelyiséggel rendelkező vendéglátóegységek. Cser-Palkovics András polgármester közlése szerint a teraszokat vasárnap és csütörtök között este 20 óráig, pénteken és szombaton este 21 óráig, a biztonságos távolságtartási szabályokra figyelve, élőzene-szolgáltatás nélkül lehet nyitva tartani. 

Hódmezővásárhelyen is soron kívül elbírálja az önkormányzat a vendéglátóhelyek közterület-használati kérelmét. Ott változik a piacok nyitvatartási rendje is: szombaton a 65 év felettiek 12-től 14 óráig, a fiatalabbak 14 és 18 óra között vásárolhatnak. 

Salgótarjánban a 65 év felettiek 8 és 10 óra között, Orosházán 9 és 11 óra között látogathatják a piacot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér