További 420 milliárd forintot költ gazdaságvédelmi intézkedésekre a kormány

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormány összesen 420 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a gazdaságvédelmi intézkedésekhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból, közölte a pénzügyminiszter szerdán a MTI-vel. Varga Mihály hozzátette, hogy a uniós pénzeket kezelő valamennyi hazai operatív programhoz hasonlóan a GINOP rendkívül előrehaladott állapotban van, de a program gazdaságvédelmi szempontú újratervezésével jelentős forrásokat szabadított fel a kormányzat. 

A mozgásteret növelte az elmúlt hónapokban kialakult árfolyamváltozás is,

mondta. Tehát a kormány a gyenge forintárfolyamnak és az uniós elszámolás lazításának köszönhetően költhet a magyar gazdaságvédelmére. Varga tájékoztatása szerint az összegből 

  • 200 milliárd forint megy a bértámogatásokra, 
  • 30 milliárd forint a mérnökök speciális bértámogatására,
  • 74 milliárd forint a vállalkozások termelékenységének és technológiai megújulásának támogatására,
  • 7 milliárdból digitális készségfejlesztő program indul,
  • 110 milliárd forintból pedig 0 százalékos forgóeszköz hitellel segítik a válságban leginkább érintett ágazatokat az MFB Pontokon keresztül.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!