További 420 milliárd forintot költ gazdaságvédelmi intézkedésekre a kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormány összesen 420 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a gazdaságvédelmi intézkedésekhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programból, közölte a pénzügyminiszter szerdán a MTI-vel. Varga Mihály hozzátette, hogy a uniós pénzeket kezelő valamennyi hazai operatív programhoz hasonlóan a GINOP rendkívül előrehaladott állapotban van, de a program gazdaságvédelmi szempontú újratervezésével jelentős forrásokat szabadított fel a kormányzat. 

A mozgásteret növelte az elmúlt hónapokban kialakult árfolyamváltozás is,

mondta. Tehát a kormány a gyenge forintárfolyamnak és az uniós elszámolás lazításának köszönhetően költhet a magyar gazdaságvédelmére. Varga tájékoztatása szerint az összegből 

  • 200 milliárd forint megy a bértámogatásokra, 
  • 30 milliárd forint a mérnökök speciális bértámogatására,
  • 74 milliárd forint a vállalkozások termelékenységének és technológiai megújulásának támogatására,
  • 7 milliárdból digitális készségfejlesztő program indul,
  • 110 milliárd forintból pedig 0 százalékos forgóeszköz hitellel segítik a válságban leginkább érintett ágazatokat az MFB Pontokon keresztül.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér