Vuhanban újra megnyitották az iskolákat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A január óta tartó lezárások után szerdán a koronavírus-járvány kiindulópontjának tekintett Vuhan néhány iskolájában újra megkezdődhetett az oktatás. A kínai állami média szerint Hupej tartományból már 32 napja nem jelentettek új koronavírusos esetet. 

Fotó: STR/AFP

Ugyanakkor egyelőre csak az az 57 ezer végzős diák ülhetett vissza az iskolapadba, akik az év végi vizsgákra készülnek. Ez mintegy 121 intézményt érint. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alsóbb tagozatok tanulói mikor térhetnek vissza az iskolába. 

Fotó: STR/AFP

A hatóságok szerint minden visszatérő diáknak és tanárnak vírusteszten kell átesnie, több iskolában is átvariálták az osztályokat, hogy kevesebben üljenek egy teremben. Néhány helyen pedig külön érkezési időt írtak elő, hogy a tanárok és a diákok ne egyszerre, hanem lépcsőzetesen érkezzenek. A diákok külön padokban ültek tartva az egy méter távolságot.

Fotó: STR/AFP

Kína többi részén nagyrészt már múlt hónapban újranyitották az iskolákat, de a múlt héten már Pekingben és Sanghajban is. (France24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér