Banksy ápolókat szuperhősként árbrázoló rajzot készített egy kórháznak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Banksy egy kedves képpel köszönte meg a kórházi dolgozóknak a munkájukat a koronavírus alatt.

Fotó: Banksy

Az ápolókat szuperhősként ábrázoló rajzot a Southamptoni Általános Kórháznak adományozta, akik közvetlen a sürgősségi osztály mellé függesztették ki a falra, hogy tartsa a koronavírusos betegeket ápolókban a lelket.

Banksy egy levelet is küldött a rajz mellé, amiben azt írta: 

„Köszönet mindazért, amit tesztek. Remélem, ez kicsit felderíti a kórházat, még akkor is, ha fekete-fehér.”

A kórház dolgozói hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy pont őket választotta a művész. A rajz őszig fog kinn lógni a falon, utána aukcióra bocsátják, a befolyó összeget pedig az egészségügynek adományozzák. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér