Banksy ápolókat szuperhősként árbrázoló rajzot készített egy kórháznak

Banksy egy kedves képpel köszönte meg a kórházi dolgozóknak a munkájukat a koronavírus alatt.

Fotó: Banksy

Az ápolókat szuperhősként ábrázoló rajzot a Southamptoni Általános Kórháznak adományozta, akik közvetlen a sürgősségi osztály mellé függesztették ki a falra, hogy tartsa a koronavírusos betegeket ápolókban a lelket.

Banksy egy levelet is küldött a rajz mellé, amiben azt írta: 

„Köszönet mindazért, amit tesztek. Remélem, ez kicsit felderíti a kórházat, még akkor is, ha fekete-fehér.”

A kórház dolgozói hatalmas megtiszteltetésnek érzik, hogy pont őket választotta a művész. A rajz őszig fog kinn lógni a falon, utána aukcióra bocsátják, a befolyó összeget pedig az egészségügynek adományozzák. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.