Brit kutatás szerint a fekete bőrű emberek négyszer nagyobb valószínűséggel halnak bele a koronavírusba

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala (ONS) által csütörtökön kiadott adatok szerint az Egyesült Királyságban élő etnikai kisebbségek tagjai, különösen a fekete bőrű férfiak és a nők nagyobb számban vesztik életüket a koronavírusban, mint a fehér bőrű emberek.

Az adatok szerint a halálozási arány 4,2-szer magasabb a fekete férfiak esetében, mint a fehér férfiak esetében, míg a nőknél ez az arány 4,3-szor magasabb. 

Még úgy is 1,9-szer több fekete bőrű ember veszti életét a vírus miatt, ha figyelembe veszik az életkort, a szocio-demográfiai jellemzőket, valamint az egészségi állapotot és fogyatékosságokat.

A statisztitkák a bangladesi, pakisztáni, indiai és vegyes nemzetiségű emberek etnikumaira vonatkoznak. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér