Német koronavírus-korlátozások ellen tüntetők támadtak újságírókra Berlinben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Már második alkalommal támadtak újságírókra a koronavírus miatti lezárások ellen tüntetők Berlinben. Az illegálisan tüntetők néhány tagja a közszolgálati tévé kamerás stábja ellen fordult a szerda esti demonstráción, jelentette a német külügyminiszter, Heiko Maas.

A stábtagok közül ketten meg is sérültek. A hangmérnököt szánt szándékkal támadták meg, míg az operatőr úgy sérült meg, hogy fejen találta egy mikrofonrúd. A 46 éves támadó elmenekült, de a rendőrség később elfogta, csütörtök reggel pedig hazaengedték az őrizetből.

„Aki az újságírókra támad, az a demokráciánkra is támad” - írta Twitterén a külügyminiszter.

Az illegálisan megrendezett tüntetésen a rendőrök próbálták betartani a társadalmi távolságot az emberek között, de a tüntetők közül sokan agresszívan reagáltak. 

A múlt héten szintén egy ilyen tüntetésen támadtak meg egy stábot, aminek hat tagját kórházba is kellett szállítani. (DW)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!