Német koronavírus-korlátozások ellen tüntetők támadtak újságírókra Berlinben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Már második alkalommal támadtak újságírókra a koronavírus miatti lezárások ellen tüntetők Berlinben. Az illegálisan tüntetők néhány tagja a közszolgálati tévé kamerás stábja ellen fordult a szerda esti demonstráción, jelentette a német külügyminiszter, Heiko Maas.

A stábtagok közül ketten meg is sérültek. A hangmérnököt szánt szándékkal támadták meg, míg az operatőr úgy sérült meg, hogy fejen találta egy mikrofonrúd. A 46 éves támadó elmenekült, de a rendőrség később elfogta, csütörtök reggel pedig hazaengedték az őrizetből.

„Aki az újságírókra támad, az a demokráciánkra is támad” - írta Twitterén a külügyminiszter.

Az illegálisan megrendezett tüntetésen a rendőrök próbálták betartani a társadalmi távolságot az emberek között, de a tüntetők közül sokan agresszívan reagáltak. 

A múlt héten szintén egy ilyen tüntetésen támadtak meg egy stábot, aminek hat tagját kórházba is kellett szállítani. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér