Vidéken nőtt, Budapesten és Pest megyében csökkent a koronavírusos aktív esetek száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Napi koronavírus adatok az operatív törzstől:

  • új fertőzöttek száma: 39. Darabra Budapesten volt a legtöbb fertőzött, 16, de ez mindössze 1,04 százalékos emelkedés. Arányaiban messze Komárom-Esztergomban (9 új fertőzött, 6 százalékos növekedés) és Zalában (7 új fertőzött, 5 százalékos növekedés) nőtt a fertőzöttek száma. Pest megyében 4, Fejér megyében 2, Csongrádban 1 új fertőzöttet szűrtek ki. Eddig összesen 3150 igazolt koronavírusos van. 
  • Százezer lakosra Budapesten 88, Fejérben 75, Zalában 55, Komárom-Esztergomban 52,5, Pest megyében 32 fertőzött jut.
  • Az áldozatok száma az elmúlt 24 órában 10-zel nőtt. 7-en Budapesten vagy Pest megyében hunytak el, 3-an a többi megyében. Összesen 383 haláleset hozható összefüggésbe a koronavírussal Magyarországon.
  • 42-en gyógyultan távoztak a kórházakból, összesen már 801-en épültek fel.
  • Harmadik napja csökken országosan az aktív (vagyis éppen most) fertőzöttek száma, jelenleg 1966-an vannak. Vidéken ugyanakkor, ha nem is sokkal, de nőtt a számuk (719-ről 726-ra), Budapesten és Pest megyében csökkent (1260-ról 1240-re).
  • 968 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Soha annyi tesztet nem végeztek még, mint az elmúlt egy nap alatt: 7293-at.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér