2,4 százalék volt az infláció áprilisban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elemzői várakozások szerint alakult áprilisban az infláció, a drágulás üteme a márciusi 3,9 százalékos éves szintű emelkedés után áprilisban 2,4 százalékra lassult.

Ez már a járvány hatása, a csökkenő kereslet eredménye is lehet, illetve nagy hatással volt a drágulás mértékének csökkenésére az olajár összeomlásának: az üzemanyagok ára ennek köszönhetően márciushoz képest 16,4 százalékkal esett.

Az is járványügyi hatásnak tűnik, hogy miközben az éves infláció lassult, az élelmiszerek ára meglepően gyors ütemben emelkedik: márciushoz képest 1,4 százalékkal nőtt az átlagáruk - miközben az összesített infláció márciushoz képest csupán 0,6 százalék volt.

A KSH előrejelzése szerint az éves maginfláció szintje változatlan maradt márciushoz képest, jelenleg is 4,3 százalék. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér