2,4 százalék volt az infláció áprilisban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az elemzői várakozások szerint alakult áprilisban az infláció, a drágulás üteme a márciusi 3,9 százalékos éves szintű emelkedés után áprilisban 2,4 százalékra lassult.

Ez már a járvány hatása, a csökkenő kereslet eredménye is lehet, illetve nagy hatással volt a drágulás mértékének csökkenésére az olajár összeomlásának: az üzemanyagok ára ennek köszönhetően márciushoz képest 16,4 százalékkal esett.

Az is járványügyi hatásnak tűnik, hogy miközben az éves infláció lassult, az élelmiszerek ára meglepően gyors ütemben emelkedik: márciushoz képest 1,4 százalékkal nőtt az átlagáruk - miközben az összesített infláció márciushoz képest csupán 0,6 százalék volt.

A KSH előrejelzése szerint az éves maginfláció szintje változatlan maradt márciushoz képest, jelenleg is 4,3 százalék. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!