Magyar Hang: Harci járművek parkolnak Mészáros tavánál

POLITIKA
2020 május 08., 07:39
photo_camera A Magyar Hang képe, további fotók a lap cikkében

Páncélozott harci járművek parkolnak Mészáros Lőrinc cégének bicskei birtokán - írja a Magyar Hang, és ezt képekkel is alátámasztja.

Miután eljutott a hír a laphoz, megkérték Hadházy Ákos képviselőt, akit rendszeresen készít légifelvételeket a térségben, hogy fotózzon itt is. A képeket két harci jármű látható: az egyik le van ponyvázva, de látszik, hogy lánctalpas, a másik a Magyar Hang szerint BDRM–2-es típusú páncélozott harci felderítő jármű.

A lap megkérdezte a Mészáros Csoportot, hogy a járművek kinek a tulajdonában vannak, és mire használják őket. Erre azt a választ kapták: „Magánterületen található ingóságokról nem áll módunkban tájékoztatást adni.”

A képeket Hadházy azzal osztotta meg: „Vagy ennyire félnek, vagy szeretnek katonásat játszani.”

Az említett terület a bicskei tó körül van, ami 2014-ben került Mészároshoz. Korábban a helyiek által látogatott halastó volt, azóta körbekerített magánterület. Tavaly három hónapra formálisan tulajdonost váltott a terület - igaz, csak a Mészáros Csoporton belül.  A Magyar Hang szerint a Búzakalász 66 nevű cég tulajdonából egy időre átkerült egy másik Mészáros-cég, a Talentis Group Zrt. tulajdonába, majd vissza. Hogy miért, arról a Mészáros Csoport azt mondta a lapnak:

„A Mészáros Csoporton belül előfordulnak a hatályos jogszabályoknak megfelelő vagyonelem apportálások, a tranzakciók a cégcsoport üzleti tevékenységének részei, azok bejelentése az illetékes hatóságoknak, eljáró szerveknek megtörtént.