Spermában bukkantak koronavírus nyomaira kínai kutatók

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A fertőzésen átesett férfiak spermájában is koronavírus nyomaira bukkantak kínai kutatók. Felfedezésük felveti annak az esélyét, hogy a vírus nemi úton is terjedhet, de bizonyosan ezt még bizonyosan nem lehet állítani, tekintettel arra, hogy vizsgálatukban mindössze 38, a Honan tartománybeli Sangcsiu kórházában ápolt férfi spermáját vizsgálták meg, és közülük is csak hatnak, köztük a covid-betegségen már átesett két férfinak, vagyis a teljes minta 16 százalékának spermájában mutatták ki a vírust.

Az amerikai orvosi kamara szaklapjában, a JAMÁ-ban megjelent tanulmányukban maguk a kutatók is kiemelték, hogy kutatásuk a kisszámú minta miatt korlátozott, további kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy a spermában milyen hosszan él, és egyáltalán fertőzőképes-e a vírus.

A koronavírus jelen ismereteink szerint cseppfertőzés útján terjed, bár maga a vírus a nyálon kívül a vizeletből és a székletből is kimutatható, illetve különböző felületeken is hosszabb-rövidebb ideig megél, de topikális fertőzésről nincs feljegyzés, jelen ismereteink szerint akik elkapják, azok cseppfertőzéssel, vagyis közvetlenül fertőzött személy felköhögött nyálát belélegezve fertőződhettek meg. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér