Tállai: Nem jelenthet a korábbinál nagyobb terhet az adósnak, hogy a hitelmoratórium idejével meghosszabbodik a futamidő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Eddig nagyjából az adósok negyven százaléka vállalta, hogy a válságban is törleszt, a többieknél viszont akár kétezermilliárd forintot is hagyhat idén a márciusban bevezetett hitelmoratórium," mondta a Magyar Nemzetnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságvédelmi intézkedésről a pénzügyminiszter helyettese. Hozzátette: a vállalati hiteleknél az ügyfelek nagyjából ötven százaléka fizet. Tállai András kiemelte:

a magyar az egyik legszélesebb körű ilyen adósvédelem világszerte.

Ezt azzal indokolta, hogy míg Magyarországon minden adósra automatikusa életbe lép az intézkedés, addig Nyugat-Európában "csak szűkebb kör – leginkább a bajbajutottak – élhetnek fizetési haladékkal."

"Lényeges, hogy nem jelenthet a korábbinál nagyobb terhet az újrainduló fizetés, emiatt a moratórium idejével meghosszabbodik a futamidő. Idetartozik az is, hogy nem számítható fel kamatos kamat a moratórium idején,"

jegyezte meg Tállai.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér