Álhírterjesztés miatt berendeli öt északi ország nagykövetét Szijjártó

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül” - vezeti fel bejelentését Szijjártó Péter a Facebookon.

„Öt észak-európai ország (Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország) külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt »aggódó« főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak (=álhírt terjesztettek=nem mondtak igazat) rólunk” - írja a külügyminiszter, aki sajnos nem idézi a levelet, amelynek én legalább is nem találtam nyomát eddig.

„Természetesen előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról, satöbbi, satöbbi. Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva” - folytatja Magyarország külügyminisztere, akinek vállrángatás közben nem volt érkezése megosztani követőivel és a magyar nép okos gyülekezetével, milyen érvek hangzottak el és pontosan mi bennük a hiba. 

Helyette ezt írta: „Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból. Ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal.” 

És a végső csapás:

„Természetesen mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét holnap berendeljük a Külügyminisztériumba.”

Nemrég Orbán Viktor is válaszolt az Európa Tanács főtitkárának, aki amúgy felajánlotta a segítségét a magyar kormánynak, ha szüksége lenne tanácsokra a járványügyi vészhelyzet hatékony, de demokratikus kezeléséhez.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó