Budapesten és Pest megyében tovább csökkent, vidéken nőtt a vírussal küzdők száma

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az operatív törzs napi statisztikái röviden:

  • 50 új fertőzöttet regisztráltak, 17-et Budapesten, 16-ot Fejér megyében, 10-et Pest megyében, 4-et Zalában, 2-t Komárom-Esztergom megyében, 1-et Győr-Moson-Sopronban. (Lakosságarányosan Fejér közelíti Budapestet a regisztrált fertőzöttek számában.) Összes 3263 regisztrált fertőzött van az országban eddig. 
  • 8 új áldozata van a járványnak, 6-an budapestiek vagy Pest megyeiek, 2-en vidékiek. Összesen már 413-an hunytak el a járvány következtében. 
  • Az aktív esetek száma 6 nap után nőtt újra az országban, 13-mal, 1917-re. Ez úgy jött össze, hogy a központi régióban - akárcsak eddig a hét minden napján - folytatódott az aktív esetek számának csökkenése, de vidéken nőtt a vírussal küzdők száma.
  • 29-cel nőtt a gyógyultak száma, eddig összesen 933-an hagyták el a kórházat.
  • Egy nap kihagyás után újra jelezte az operatív törzs, hányan vannak kórházban. Mintha nem is lett volna a pénteki hirtelen emelkedés: 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 50-en vannak lélegeztetőgépen.
  • 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér