Gigantikus, kétmilliárd fontos gyalogos és kerékpáros infrastruktúra fejlesztésbe fog a brit kormány

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A brit közlekedési miniszter, Grant Shapps szombaton jelentette be, hogy példátlan mértékű, 2 milliárd fontos, azaz a jelenlegi árfolyam szerint több mint 800 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztésbe kezdenek, mellyel a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedést akarják fejleszteni. 

Fotó: WIktor Szymanowicz/NurPhoto via AFP

A program részleteit júniusban hozzák nyilvánosságra, a cél az, hogy 2025-re megkétszerezzék az ország bicikliút-hálózatának a hosszát, illetve hogy olyan körülményeket teremtsenek, hogy sokkal többen járjanak gyalog munkába. 

A koronavírus hatására a világ számos városában merültek fel hasonló kérdések: mivel a zsúfolt tömegközlekedés potenciális veszélyforrást jelenhet egy járvány idején, félő, hogy sokan inkább autóval akarnak majd közlekedni a jövőben, ami pedig még élhetetlenebbé tenné a városokat. Erre válaszul sok európai városban kezdtek el gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne a gyalogos és a kerékpáros közlekedést népszerűbbé tenni, erről mi is részletesen írtunk

Shapps elmondása szerint új bicikliutak mellett szélesebb járdákban is gondolkodnak, illetve a városokban lehetnek majd olyan utcák, ahova csak biciklivel és busszal lehet majd behajtani. (ITV)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó