Indiai és kínai katonák estek egymásnak a Himalájában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A nemzetközi jóganapon kínai és indiai katonák közösen gyakorlatoznak Szikkim tartománybanFotó: HANDOUT/AFP

Több tucat indiai és kínai katona került fizikai összetűzésbe egymással a két ország közti határon szombaton. 

Az indiai média katonai források alapján arról ír, hogy az 5000 méter magasan fekvő Szikkim tartományban történt incidens során hét kínai és négy indiai megsérült, de a helyi parancsnokoknak sikerült rendezniük a helyzetet. 

A két ország közti 3400 kilométeres határt több vita övezi az 1962-es háború óta is, a katonák között rendszeresek a konfliktusok, amelyek a lökdösődéstől a kőhajigálásig terjednek. Lövés azonban négy évtizede nem dördült el köztük. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér