Kollégái szerint öngyilkos lett egy magyar férfi a karantén alá vont óceánjárón

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Holtan találtak kabinjában egy magyar kirándulásszervezőt a Carnival Breeze nevű óceánjáró fedélzetén - írja két nemzetközi hajózási oldal. Mindkét lapnak azt mondták a legénység tagjai, hogy a 29 éves férfi minden jel szerint öngyilkosságot követett el. A hírt a kapitány közölte az utasokkal.

Délelőtt írtunk róla, hogy még mindig több tízezer ember vesztegelhet a hatalmas óceánjárókon, ahonnan az utasokat kiengedték, de a személyzetet még mindig nem, így nekik különösen hosszú bezártságot kell elviselniük, nem egyszer akár fizetés nélkül. 

Carnival BreezeFotó: Wikimedia

A Carnival Corporation hajói is sokáig vesztegeltek egy helyben, de nemrég elindulhattak: a Carnival Breeze a Bahamáktól tartott Anglia felé, hogy elindítson hazafelé 1300, változatos nemzetiségű munkavállalót.

A fedélzeten lévők az egyhangúság mellett a bizonytalan jövő miatti stresszre is panaszkodtak, de a magyar férfin nem látták jelét, hogy a többieknél jobban megviselné a bezártság. 

„A Carnival Breeze magyar munkatársa sajnos öngyilkosságot követett el. A hajón töltött hosszú izoláció után a depresszió keményen sújt le ránk a fedélzeten” - 

mondta egy társa a Crew-Centernek

„Jó csapattag volt és nagyszerű ember” 

- nyilatkozta egy másik kollégája a Cruise Law Newsnak. 

A férfi néhány napon belül találkozhatott volna a családjával, akiket állítólag értesítettek már a tragédiáról. (via Index)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó