Musk azzal fenyegetőzik, hogy elviszi a Tesla központját Kaliforniából

külföld
2020 május 10., 06:25

A Tesla vezére, Elon Musk beperelte a kaliforniai megyei hatóságokat, mivel a korlátozások miatt nem tudja újranyitni az elektromosautó-gyárát. Emellett azzal is fenyegetőzött, hogy a vállalat székhelyét Kaliforniából Texasba vagy Nevadába helyezi át, írja a Guardian

Musk napok óta nagyon heves harcot vív a koronavírus miatt elrendelt korlátozások feloldásáért, mint írja, Alameda megye egészségügyi hatósága már az állam ajánlásaival is szembemegy, amikor nem engedélyezi az újranyitást. 

Jelen állás szerint Almedában május végégi maradhatnak hatályban a korlátozások, csak a legfontosabb tevékenységeket ellátó vállalkozások nyithattak újra. Jelenleg a San Francisco-öbölben lévő Fremontban működik a Tesla egyetlen amerikai gyára. 

A megye szombaton azt közölte, hogy együttműködnek a Teslával, hogy kidolgozzanak egy tervet, mely egyszerre tenné lehetővé az újranyitást, de közben szavatolná a több ezer alkalmazott biztonságát is. 

Fremont polgármestere, Lily Mei is aggodalmát fejezte ki a napokban, hogy a hatályban lévő tiltások komoly gazdasági következményekkel járhatnak a városban. 

A Tesla évente 415 ezer autót gyárt le a fremonti gyárban, ha valóban elvinnék innen a teljes termelést, az komoly érvágás lenne a helyi gazdaságnak, de a Teslának is, mivel egy ekkora kapacitásáthelyezést becslések szerint 12-18 hónap alatt lehetne csak végrehajtani.