A jegybank felfüggesztette a Kartonpack részvényeit, amit nem rég az állam vont a felügyelete alá

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A jegybank felfüggesztette a Kartonpack tőzsdén jegyzett cég részvényeit, mert szerintük nem készítették el határidőre az éves pénzügyi jelentésüket- írja a Magyar Nemzeti Bank közleményében.

Az MNB közleménye szerint a csomagolópapírokat gyártó debreceni cégnek április 30-ig kellett volna elkészítenie a 2019-es pénzügyi évről készített jelentést, de a cégnél épp a határidő napján alkalmaztak új könyvvizsgálót, ezért nem készültek el a határidőre.

Április közepén az állami tulajdonjogok gyakorlásával megbízott Juhász Edit kormánybiztos azonnali hatállyal állami felügyelet alá vonta a céget és leváltotta a teljes vezetőséget, köztük a könyvvizsgálót is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó