Baráti tűz süllyesztett el egy iráni hadihajót

külföld
2020 május 11., 02:37

Gyakorlat során érte találat az iráni haditengerészet egy szállítóhajóját, a Konarakot, írja a BBC. A brit közműsorszolgáltató jelentése szerint még a félhivatalos iráni hírügynökség, a Farsz is beszámolt az esetről, illetve arról, hogy a barátitűz-incidensben egy tengerész életét vesztette.

Az Iráni Forragalmi Gárda fregattja, a Dzsamaran. Erről lőtték ki a rakétát, ami véletlenül az iráni flotta egy másik hajóját, a Konarakot találta el.
photo_camera Az Iráni Forragalmi Gárda fregattja, a Dzsamaran. Erről lőtték ki a rakétát, ami véletlenül az iráni flotta egy másik hajóját, a Konarakot találta el. Fotó: -/AFP

A nem hivatalos beszámolók szerint az iráni forradalmi gárda egyik fregattja, a Dzsamaran tesztelt egy hajóelhárító rakétát, de a kilövés előtt nem hagyott elég időt a Konaraknak, hogy biztonságba hajózzon. Így a rakéta a kilövés után a Konarakra állt át, és el is találta.

A BBC beszámolója szerint a közösségi médiában már megjelentek felvételek - ezek hitelességét egyelőre nehéz ellenőrizni - melyeken sérült tengerészeket szállítanak mentőkhöz. A Farsz tudósításában "több sebesültről" adott hírt. (Via BBC)