Baráti tűz süllyesztett el egy iráni hadihajót

Gyakorlat során érte találat az iráni haditengerészet egy szállítóhajóját, a Konarakot, írja a BBC. A brit közműsorszolgáltató jelentése szerint még a félhivatalos iráni hírügynökség, a Farsz is beszámolt az esetről, illetve arról, hogy a barátitűz-incidensben egy tengerész életét vesztette.

Az Iráni Forragalmi Gárda fregattja, a Dzsamaran. Erről lőtték ki a rakétát, ami véletlenül az iráni flotta egy másik hajóját, a Konarakot találta el.Fotó: -/AFP

A nem hivatalos beszámolók szerint az iráni forradalmi gárda egyik fregattja, a Dzsamaran tesztelt egy hajóelhárító rakétát, de a kilövés előtt nem hagyott elég időt a Konaraknak, hogy biztonságba hajózzon. Így a rakéta a kilövés után a Konarakra állt át, és el is találta.

A BBC beszámolója szerint a közösségi médiában már megjelentek felvételek - ezek hitelességét egyelőre nehéz ellenőrizni - melyeken sérült tengerészeket szállítanak mentőkhöz. A Farsz tudósításában "több sebesültről" adott hírt. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér