Naponta ingyen szállít ételt az egészségügy hőseinek a menő éttermek és céges luxusmenzák után napi menüszállításra váltó Hegyi Attila cége, az AlbaDeli

hirdetés
2020 május 11., 09:38
ad

Elképesztő tempóban pörögnek az események a budapesti vendéglátásban.

Néhány héttel ezelőtt még gasztronómiai szenzációnak számított, hogy a főváros egyik vendéglátós nagymenője, Hegyi Attila belevágott a előfizetéses-házhozszállítós ebédbizniszbe. Azért volt ez szenzáció március végén, mert ha létezik ellentettje az elérhető árú, de jó minőségű ebédmenünek, akkor Hegyiről korábban az jutott az ember eszébe. Ő ugyanis a Bazilika mellett található híres fine dining étterem, a Pasztell tulajdonosa, aki emellett egy rakás multicég irodaházának luxusmenzáját üzemelteti és cégcsoportja sok más mellett olyan helyszínek nagy eseményein biztosítja a cateringet, mint a Hungaroring vagy a Hungexpo.

De a járvány idején minden másképp van, mint eddig bármikor.

Most, május közepén már boldog-boldogtalan házhoz szállít. Az otthoni konyhájában naponta pár tucat adag vegán kaját lefőző egészségtudatos kisvállalkozótól a komolyabb éttermeken át a korábban szigorúan fine diningban utazó mogulokig. Amivel mi, akik vagy egyszerűen meg szeretnénk úszni a napi főzéssel járó pepecselést vagy az idősebb családtagjainkat szeretnénk megóvni a bevásárlással járó veszélyektől, csak jól járunk.

Hegyi Attila abszolúte időben, a legelsők között váltott és alapította meg az AlbaDelit, ahonnan jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig.

Március végén az AlbaDeli a nagyon kevés olyan cég egyike volt, amelyik meglepően jó áron adott minőséget minden nap. Azóta viszont erősödött a verseny. Hegyiék azonban felvették a szakácskesztyűt és megállás nélkül azon dolgoznak, hogy a remek ár-érték arány megtartása mellett egyre jobb minőséget adjanak, hiszen most már sokkal több lehetőség közül választhatnak a naponta többször is megéhező budapestiek. Ezért van az, hogy ezehatért ma már ilyent kapsz nálunk

nem is beszélve erről

meg erről

Az minden vendéglátósnak világos, hogy a kuncsaftjainak a tőle telő legjobbat kell adnia. De kinek jár a legeslegjobb? Világjárvány idején nyilván azoknak, akik nap mint nap szó szerint az életüket teszik kockára értünk. Az AlbaDeli ezért nemcsak a fizetős ügyfeleknek adnak minőséget pénzért, hanem az egészségügy hőseinek is - ingyen. A cég naponta szállít ki nagy mennyiségű menüt támogatásként egészségügyi dolgozóknak, a mentősöktől a kórházi dolgozókig. Ők látják el például igényes, házias ebéddel a Bókay utcai Semmelweis Klinika dolgozóit.

Aki nem orvos vagy ápoló, az a weboldalukon rendelheti meg azt, amit a hősök tiszteletből ingyen kapnak meg.

A rendszer nagyjából olyan, mint mint mondjuk egy jobb iskolai menzán. Hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van - külön összegért - napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert (gluténmentes is!) és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni.

A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll. Ma például első fogásként csülkös bableves és karalábékrémkeves sajtos pogácsával közül lehet választani, főételként pedig van mákos guba vaníliahabbal, mustáros tarja pirított hagymával, vajas burgonyával, majorannás burgonyafőzelék fasírttal, gnocchi négysajt mártással és sült répás kuszkusz saláta pirított tökmaggal.

Vagyis úgy tűnik, hogy a nagy klasszikusok mellett azok is találhatnak nekik való ebédet, akik nem akkora rajongói az oldschool menzakosztnak, mint mondjuk én.