Okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét Pekingben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pekingben okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét, hogy kiszúrják, ha valaki beteg - írja a CNN.

Pekingben újra járhatnak iskolába a végzősök, hogy ott készüljenek fel a tanév végi vizsgákra, most pedig mindegyikük kap egy okoskarkötőt is, ami az aktuális testhőmérsékletüket monitorozza. A szenzorokkal felszerelt karkötőt riasztást küld Bluetoothon vagy egy telefonra telepített applikáción keresztül a tanárnál lévő telefonra.

Az így kinyert adatot a szülőkkel vagy épp a helyi hatóságokkal is meg lehet osztani. A pekingi oktatási hivatal szerint ez a módszer azért is jobb, mint hőmérőzés, mert a diákokat ezzel nem szakítjuk félbe a tanulásban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér