Okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét Pekingben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Pekingben okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét, hogy kiszúrják, ha valaki beteg - írja a CNN.

Pekingben újra járhatnak iskolába a végzősök, hogy ott készüljenek fel a tanév végi vizsgákra, most pedig mindegyikük kap egy okoskarkötőt is, ami az aktuális testhőmérsékletüket monitorozza. A szenzorokkal felszerelt karkötőt riasztást küld Bluetoothon vagy egy telefonra telepített applikáción keresztül a tanárnál lévő telefonra.

Az így kinyert adatot a szülőkkel vagy épp a helyi hatóságokkal is meg lehet osztani. A pekingi oktatási hivatal szerint ez a módszer azért is jobb, mint hőmérőzés, mert a diákokat ezzel nem szakítjuk félbe a tanulásban.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót