Okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét Pekingben

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Pekingben okoskarkötőkkel mérik a diákok testhőmérsékletét, hogy kiszúrják, ha valaki beteg - írja a CNN.

Pekingben újra járhatnak iskolába a végzősök, hogy ott készüljenek fel a tanév végi vizsgákra, most pedig mindegyikük kap egy okoskarkötőt is, ami az aktuális testhőmérsékletüket monitorozza. A szenzorokkal felszerelt karkötőt riasztást küld Bluetoothon vagy egy telefonra telepített applikáción keresztül a tanárnál lévő telefonra.

Az így kinyert adatot a szülőkkel vagy épp a helyi hatóságokkal is meg lehet osztani. A pekingi oktatási hivatal szerint ez a módszer azért is jobb, mint hőmérőzés, mert a diákokat ezzel nem szakítjuk félbe a tanulásban.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér