Tajvan újra csatlakozna az Egészségügyi Világszervezethez

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tajvan vezetője, Caj Jing-ven egy interjúban beszélt arról, hogy az országa nagyon szeretne újra csatlakozni az Egészségügyi Világszervezethez (WHO).

Tajvan korábban is tagja volt már a WHO-nak, de a kínai kommunista kormánypárt, blokkolta az ország tagságát. Kína a mai napig saját részének tekinti Tajvant. Most nemzetközi nyomás hatására úgy tűnik, hogy Tajvan mégis csak visszakerülhet a szervezet tagjai közé.

Caj Jing-ven azt nyilatkozta, hogy az ország szeretne tanulni, információkat szerezni és tapasztalatokat cserélni a nemzetközi közösséggel, ugyanakkor ők is szeretnének más országok segítségére lenni.

Caj Jing-ven azt is hozzátette, hogy joguk van egy olyan világszervezet részévé válni, akik a világon mindenki egészségéért felelősek. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér