Tajvan újra csatlakozna az Egészségügyi Világszervezethez

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tajvan vezetője, Caj Jing-ven egy interjúban beszélt arról, hogy az országa nagyon szeretne újra csatlakozni az Egészségügyi Világszervezethez (WHO).

Tajvan korábban is tagja volt már a WHO-nak, de a kínai kommunista kormánypárt, blokkolta az ország tagságát. Kína a mai napig saját részének tekinti Tajvant. Most nemzetközi nyomás hatására úgy tűnik, hogy Tajvan mégis csak visszakerülhet a szervezet tagjai közé.

Caj Jing-ven azt nyilatkozta, hogy az ország szeretne tanulni, információkat szerezni és tapasztalatokat cserélni a nemzetközi közösséggel, ugyanakkor ők is szeretnének más országok segítségére lenni.

Caj Jing-ven azt is hozzátette, hogy joguk van egy olyan világszervezet részévé válni, akik a világon mindenki egészségéért felelősek. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!