Több, mint másfél miliószor néztek meg egy online punkkoncertet, mert Szent Patrik napján nem lehetett élőben bulizni

ZENE
2020 május 11., 13:40
comments 24

Nekem pont az egyik legnagyobb kedvencem az ír népzenét a street punkkal és a dallamos melósrockkal kombináló Dropkick Murphys, akik egy szűk hónapja olyat tettek, amilyent fennállásuk alatt még soha: Szent Patrik napján nem adtak élő koncerteket Bostonban, ahová valósiak. Pedig ez az együttes egyik fontos hagyománya.

A járványügyi korlátozások miatt idén március 14-én természetesen szó sem lehetett semmiféle élő koncertről Bostonban, így a Dropkick Murphys úgy döntött, hogy online ad élő - és persze ingyenes - Patrik-napi bulit, Steaming Up From Boston címmel, ami egyébként szóvicces utalás az egyik legnagyobb slágerünkre az I’m Shipping Up To Bostonra.

link Forrás

A videónak eddig 1 millió 640 ezer nézője volt. Ez önmagában persze csak egy szám, de ha mellétesszük, a legendás Szent Patrik-koncertjeik évek óta fent lévő videóinak sokkal hosszabb idő alatt összegyűlt nézettségét, már sokkal érdekesebb a dolog.

Az eddig legnézettebb ilyen koncertjüket 6 és fél év alatt harmadannyiszor nézték meg, mint az élő videóját egy hónap alatt, pedig ezen hangzik el a Világ Legvidámabb Alkoholista Száma, a Dirty Glass közismerten legjobb előadása:

link Forrás

Van még egy nagyjából 200 ezerszer megnézett ilyen koncertjük, a többik sokkal kevesebbszer indították el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.