Meghalt a duplaszivárványos ember

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint 10 éve, 2010. január 9-én került fel a Youtube-ra a Yosemitebear Mountain Double Rainbow 1-8-10 című videó, amiben egy ember elképesztő lelkesen – mármint józan embereknél gyanúsan jóval lelkesebben – dokumentált egy duplaszivárványt. Vírusvideó lett belőle, még Jimmy Kimmel is felkapta, így mára közel 50 millió megtekintés van rajta.

A Buzzfeed sajnos arról írt, hogy a videó készítője, az 57 éves Paul Vasquez, vagyis a Medve vagy Yosemite Medve szombat délután meghalt egy kaliforniai kórház sürgősségi osztályán. Május 3-án a Facebookon azt írta, rossz az egészsége, szívproblémái vannak, a tüdeje eldugult, és 38 fokos láz van. Május 5-én azt írta, tesztelték a Covid-19-re, de a tesztje negatív lett.

Vasquez Los Angelesben született, de 1985-ben Modestóba költözött, hogy a Yosemite Nemzeti Park közelében lehessen. Élete során volt tűzoltó, profi ketrecharcos, teherautó-sofőr, és különféle pozíciókat töltött be a nemzeti parkokat működtető szerveknél. Két gyereke volt.

Vasquez a videónak köszönhetően reklámokra is szerződött, így az új-zélandi Vodafone és a Smartwater is felhasználta a reklámjaihoz. Egy barátja, Robert Borchard azt mondta a Modesto Bee-nek, hogy „Paul egy üde színfolt volt, mindig lelkesítette a világ.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér