Motoros siklóernyővel csempésztek át marihuánát a szerb-magyar határon

drog
2020 május 12., 07:37

Vádat emelt az ügyészség három férfival szemben, akik 2018 augusztusában 18 kilogramm marihuánát csempésztek Magyarországra egy motoros siklóernyővel - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség  kedden. 

A három férfi régebb óta ismerte egymást, együtt dolgoztak egy szegedi cégnél. A vádirat szerint elhatározták, hogy szerbiai kapcsolatukat felhasználva kábítószert csempésznek Magyarországra, kihasználva egyikük motoros siklóernyős jártasságát.

Hosszabb keresgélés után találtak is egy alkalmas felszállóhelyet a határ vajdasági oldalán, Horgos közelében, augusztus közepére pedig már meg is volt az áru: a gyanúsítottak Újvidéken szereztek 18 kilogramm marihuánát, amit 17 csomagban elrejtettek.

Augusztus 30-án este aztán Horgosnál összeszerelték a motoros siklóernyőt, majd sötétedés után egyikük felszállt a kábítószerrel, és 10 perc elteltével átrepült a határzár felett.

A motor azonban meghibásodott, így a siklóernyősnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Tiszasziget közelében.

Landolás közben farokcsonttörést szenvedett, de a kábítószert még el tudta rejteni a határrendészek helyszínre érkezése előtt. A férfit kórházba vitték, a drogot pedig a másnap tartott helyszíni szemlén megtalálták.

A rendőrség akkoriban képen is megörökítette a szomorú kimenetelt: 

M. Zsolt ezzel a géppel hozta a füvet.
photo_camera M. Zsolt ezzel a géppel hozta a füvet. Fotó: police.hu

A megtalált szállítmány a különösen jelentős mennyiség mintegy másfélszerese, a gyanúsítottakat jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása, és határzár tiltott átlépésének bűntettével vádolják. (MTI)