Öten meghalhattak egy kigyulladt lélegeztetőgép miatt a szentpétervári COVID-kórházban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kórházi források szerint öt halálos áldozata lehet egy keddi tűzesetnek, amit elromlott lélegeztetőgép okozhatott a szentpétervári Szent György kórházban - írja a TASS hírügynökség.

A tűzesetet ugyan kormányzati forrásból is megerősítették, de az orosz vészhelyzetei minisztérium sajtóosztálya nem beszélt halálos áldozatokról. Csak annyit közöltek, hogy 150 embert kellett kimenekíteni a kórházból a tűz miatt, ami tíz négyzetméteren terjedt el, de már megfékezték.

A kórházi források szerint az öt halálos áldozat azon betegek közül került ki, akik maguk is lélegeztetőgépen voltak. A Szent György kórházat március közepén alakították át COVID-kórházzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér