Tíz nap alatt minden lakost letesztelnek Vuhanban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Emberek millióit tervezik tesztelni koronavírusra a kínai hatóságok Vuhanban, miután újabb járványgócpont bukkant fel a városban:

35 napnyi csend után az elmúlt hétvége alatt 6 új COVID-fertőzöttet azonosítottak.

- írja a CNN. Az újonnan megfertőződöttek egyike sem külföldről hurcolta be a vírust, állítják a járványügyi hatóságok, ezért felmerült a gyanú, hogy a vírus még mindig terjed a városban, ahonnan világhódító útjára indult.

Ezért kezdenek teljes körű tesztelésbe, ráadásul nem is a vírus ellen termelt ellenanyagot kimutató szerológiai tesztekkel, hanem a bonyolultabb, de biztosabb eredményt hozó, a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztekkel.

A hatóságok tájékoztatása szerint a 11 milliós Vuhan lakosságát mindössze tíz nap alatt tervezik tesztelni, erről már meg is jelent a felhívása a kínai állami médiában.

Vuhanban április 8-án indulhatott újra az élet a város 76 napos teljes zárlata után. A most következő teljes körű tesztelés - ha a nyilvánosság megismerheti a valós eredményeit - megmutathatja, mennyire gyorsíthatta a vírus terjedését a szigorú korlátozások feloldása.

Az elmúlt napokban nem csak Vuhanban de  Csilin tartományban lévő Shulan városában is 11 új fertőzött találtak, míg a kelet-ázsiai térségben Dél-Koreában, Szöulban van kialakulóban egy újabb fertőzési gócpont.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó