5 új áldozata van a járványnak, 33 új fertőzöttet találtak az országban, de matematikai csoda történt Békés megyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Valami szokatlan történik a hivatalos járványügyi statisztikában. Békés megyében május 5-én 17-re emelkedett az addig regisztrált koronavírusos betegek száma. Ez nem azt mutatja, hogy éppen hányan betegek, hanem azt, hogy eddig hányan kapták el a vírust összesen. Tehát ez a szám elvileg nem csökkenhet, legfeljebb stagnálhat. Ehhez képest kedden eggyel csökkent a mutató, mára pedig további öttel, így már csak 11 fertőzöttet jelzett a koronavirus.gov.hu Békésben. Ezzel hivatalosan ebben a megyében találták eddig a legkevesebb fertőzöttet. 

Az operatív törzs napi jelentésének adatai szerint újabb öt áldozata volt a járványnak az elmúlt 24 órában, mind az öten budapestiek vagy Pest megyeiek. Ezt lehet tudni róluk:

  • 78 éves férfi, alapbetegsége: magas vérnyomás
  • 87 éves nő, alapbetegségei: szívizomelégtelenség, érelmeszesedés, demencia
  • 89 éves nő, alapbetegségei: demencia, érelmeszesedés, szívbetegség
  • 78 éves férfi, alapbetegségei: daganatos betegség, magasvérnyomás, krónikus hasnyálmirigy gyulladás, májzsugor
  • 95 éves férfi, alapbetegségei: tüdőtágulat, magas vérnyomás, krónikus arcüreggyulladás

Eddig összesen 430 áldozata van a járványnak Magyarországon, a koronavirus.gov.hu adatai szerint 340-en budapestiek és Pest megyeiek, 90-en vidékiek.

Amióta külön adnak erről statisztikai adatot, így alakultak a halálozási adatok ebben a megosztásban:

Az elmúlt egy napban 33 új beteget regisztráltak, megyei bontásban: Budapest 14, Pest megye 11, Csongrád 5, Komárom 2, Zala 1. Eddig hivatalosan 3341 fertőzött van Magyarországon.

Az aktív esetek - vagyis a jelenleg fertőzöttek - száma nagyot csökkent, köszönhetően annak, hogy egy nap alatt 95-en gyógyultak meg. 

A kórházban ápoltak száma is 700 alá süllyedt (688 volt), egy hónapja nem volt ilyen alacsony. Lélegeztetőn 45-en vannak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér