A járvány miatt kiengedték a börtönből Paul Manafortot, a büntetése hátralevő éveit házi őrizetben töltheti le

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A koronavírus-járvány miatt az ügyvédjei kérésére szabadon bocsátották a börtönből a 71 éves Paul Manafortot, Donald Trump amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampányának egyik volt vezetőjét.

Fotó: Mandel Ngan/AFP

Manafort 2018 júniusától egy pennsylvaniai szövetségi börtönben töltötte a banki és adócsalásért, valamint lobbitevékenységgel kapcsolatos bűncselekményekért kiszabott 7,5 éves börtönbüntetését. A büntetés hátralévő éveit házi őrizetben töltheti le.

Manafortot azért ítélték el, mert elrejtette azt a több millió dollárt, amit politikai tanácsadásért kapott Ukrajnában. Az elítélése részben Robert Mueller oroszügyi nyomozásának eredménye: a különleges ügyész tavaly februárban tett közzé egy 800 oldalas dokumentumot, ami azt tárgyalta, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az USA-ban. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó