A járvány miatt kiengedték a börtönből Paul Manafortot, a büntetése hátralevő éveit házi őrizetben töltheti le

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A koronavírus-járvány miatt az ügyvédjei kérésére szabadon bocsátották a börtönből a 71 éves Paul Manafortot, Donald Trump amerikai elnök 2016-os elnökválasztási kampányának egyik volt vezetőjét.

Fotó: Mandel Ngan/AFP

Manafort 2018 júniusától egy pennsylvaniai szövetségi börtönben töltötte a banki és adócsalásért, valamint lobbitevékenységgel kapcsolatos bűncselekményekért kiszabott 7,5 éves börtönbüntetését. A büntetés hátralévő éveit házi őrizetben töltheti le.

Manafortot azért ítélték el, mert elrejtette azt a több millió dollárt, amit politikai tanácsadásért kapott Ukrajnában. Az elítélése részben Robert Mueller oroszügyi nyomozásának eredménye: a különleges ügyész tavaly februárban tett közzé egy 800 oldalas dokumentumot, ami azt tárgyalta, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az USA-ban. (Vice)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó