További 3,5 év börtönbüntetést kapott Paul Manafort

külföld
2019 március 13., 16:51
comments 70
photo_camera Paul Manafort Donald Trump és Ivanka Trump mögött Fotó: Evan Vucci/AP

Paul Manafort további 43 hónapos börtönbüntetést kapott szerdán, a bíróság az Egyesült Államok elleni összeesküvés, illetve az igazságszolgáltatás akadályozása vádpontjaiban találta bűnösnek. Ebben az ügyben maximum 10 évet kaphatott volna.

Múlt héten 47 hónap letöltendőre ítélték banki- és adócsalásért, mert elrejtette azt a több millió dollárt, amit politikai tanácsadásért kapott Ukrajnában. A CNN tudósítása szerint a washingtoni bíróság 73 hónapra ítélte, de az első 30 hónapot egyidejűleg jóváírják mindkét büntetésnél, így ha jó magaviselet miatt nem kap engedményt, akkor

összesen 7,5 évet tölthet rács mögött.

A tudósítások szerint a kilenc hónapja börtönben lévő Manafort nem mutatott heves érzelmeket. A bírónak azt mondta, sajnálja, amit tett. A múlt heti ítélethirdetésen zöld rabruhában és - súlyos ízületi gyulladása miatt - tolószékben jelent meg a virginiai Alexandria bíróságán, és elmondta, hogy az élete mind szakmailag, mind pénzügyileg romokban hever.

Manafort elítélése részben Robert Mueller oroszügyi nyomozásának eredménye. A különleges ügyész februárban tett közzé egy 800 oldalas dokumentumot, amely azt tárgyalja, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az Egyesült Államokban. 

Az amerikai közélet hetek óta arra vár, hogy Mueller befejezze jelentését minden idők legnagyobb amerikai politikai botrányáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt