Mueller egy több mint 800 oldalas feljegyzésben indokolta, miért kellene elítélni Trump korábbi kampányfőnökét

külföld
2019 február 25., 06:12
comments 54

Robert Mueller, a Donald Trump megválasztása körüli anomáliákat vizsgáló különleges bizottság vezetője elkészítette egy több mint 800 oldalas dokumentumot, amiben leírja, miért kellene elítélni Paul Manafortot, Donald Trump korábbi kampányfőnökét. Mueller feljegyzése szerint többször követett el komoly jogsértéseket az elmúlt évtizedben, és a nyomozás során megszerzett adatok szerint az ügyben nincsenek enyhítő tényezők, súlyosbító körülmények viszont annál inkább.

A több mint 800 oldalas dokumentum azt tárgyalja, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az Egyesült Államokban. Manafortnak ez a tevékenysége központi szerepet tölt be a Trump-kampánnyal kapcsolatos további nyomozásban is.

A 69 éves Manafortnak van már egy másik büntetőügye is, adócsalásért kell felelnie Virginia államban, ahol 19 és 24 év közötti szabadságvesztéssel is sújthatják. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.