Mueller egy több mint 800 oldalas feljegyzésben indokolta, miért kellene elítélni Trump korábbi kampányfőnökét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Robert Mueller, a Donald Trump megválasztása körüli anomáliákat vizsgáló különleges bizottság vezetője elkészítette egy több mint 800 oldalas dokumentumot, amiben leírja, miért kellene elítélni Paul Manafortot, Donald Trump korábbi kampányfőnökét. Mueller feljegyzése szerint többször követett el komoly jogsértéseket az elmúlt évtizedben, és a nyomozás során megszerzett adatok szerint az ügyben nincsenek enyhítő tényezők, súlyosbító körülmények viszont annál inkább.

A több mint 800 oldalas dokumentum azt tárgyalja, hogy Manafort milyen jogsértéseket követett el, miközben az oroszbarát Viktor Janukovics elnök vezette Ukrajna megbízásából lobbizott az Egyesült Államokban. Manafortnak ez a tevékenysége központi szerepet tölt be a Trump-kampánnyal kapcsolatos további nyomozásban is.

A 69 éves Manafortnak van már egy másik büntetőügye is, adócsalásért kell felelnie Virginia államban, ahol 19 és 24 év közötti szabadságvesztéssel is sújthatják. (Axios)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.