Hadházy: Tisztelt rendőrség, várom önöket!

POLITIKA
2020 május 13., 07:23

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő egy Facebook-posztban megismételt három olyan állítást, amelyek korábban rémhírterjesztés miatt előállított emberek írásaiban szerepeltek. A képviselő egy kiskunhalasi, egy aparhanti és egy szerencsi esetről beszélt, utóbbiról mi is beszámoltunk kedden, a 64 éves, rendőrök által elvitt férfi nyilatkozott is.

link Forrás

Hadházy egyrészt a nagy kórháziágy-kiürítésről beszél, azt írja, nem lát erre más logikus magyarázatot, mint hogy

  • „a kormány így akarja a járvány ürügyén leépíteni a kórházi ágyak számát, vagy
  • a kormány szándéka az (vagy az volt), hogy elengedi a járványt, hogy minél hamarabb „túl legyünk rajta” és ezért egészen durván tömeges megbetegedésekre számított. Ha volt/van ilyen terv, az sok-sok ezer honfitársunk életébe kerülne – mint ahogyan a kórházkisöprés is sok ezer ember életét veszélyezteti vagy okoz szenvedést számukra.
  • (Van persze egy harmadik, szintén durva lehetőség is: egyszerűen inkompetens lehet Kásler miniszter.)”

Másrészt azt írja, a kormány „jóval kevesebb tesztet végez/végzett, mint az ésszerű és szükséges lenne”, és ezt szerinte a reprezentatív kutatás miatt végzett tesztelés sem helyettesíti. Harmadrészt felelőtlennek tartja azt az állítást, hogy Magyarországon a legjobb a járványhelyzet Európában. 

„Felelőtlennek tartom, hogy a kijárási szabályok szükségszerű enyhítését nem követi a jelenleginél szigorúbb maszkhasználat, a jelenleginél sokkal kiterjedtebb tesztelési gyakorlat és a jelenleginél sokkal egyértelműbb tájékoztatás az emberek felé arról, hogy a járvány ugyan jelentősen visszaszorult (annak köszönhetően, hogy március 13-án rákényszerítettük Orbánt az iskolabezárásokra, a vendéglők és számos bolt pedig nem várva meg a tesze-tosza kormányt, önként zárt be), de a vírus még itt van és a veszély nem múlt el”- írta. Hadházy mindezt a 444-nek adott interjújában is kifejtette néhány napja, amit „jóval többen olvasták, mint pl. annak a nyugdíjasnak a posztját, akinek az ajtaján önök hajnalban, bátor hétfős osztaggal kopogtattak” - üzente a rendőrségnek. „Tisztelt rendőrség, várom Önöket!”

A képviselő szerint „a héten új sebességbe kapcsolt a véleményüket kinyilvánító magyarok rendőri vegzálása a Lánchídtól Szerencsig. A kommunizmust idézi, ahogyan a Lánchídnál kürttel véleményt nyilvánítókat zaklatják és az is az is, ahogyan tisztességes honfitársainkat rabosítják azért, mert leírják a véleményüket a kormány intézkedéseiről”.