Koronavírus ide, koronavírus oda, hosszú sorok kígyóznak Szöulban a luxusboltok előtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem nagyon tartják a dél-koreai vásárlók a másfél métert a luxusboltok előtt várakozva - írja a Reuters

A világjárvány ellenére Szöulban valósággal megrohamozták a vevők a luxustermékeket áruló üzleteket, hogy betárazzanak a Gucci portékáiból. A divatcég ugyanis árat emelt Franciaországban, amiből a világ más részein arra következtettek, máshol is ez fog történni. 

Az országban a hónap elején lazítottak a korlátozásokon, mert úgy gondolták, már nyerésre állnak a vírus ellen, de aztán egy meggondolatlan fiatal elment bulizni. Ehhez az eseményhez kapcsolnak most legalább 100 új fertőzést, és ez a szám még nőhet. Most a tömött, hosszú sorokat látva sokan attól tartanak, ez a szerencsétlen eset fog megismétlődni. (A képeket a Reutersnél és helyi portálok oldalain lehet megtekinteni.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó