L. L. Junior elgázolt fiának édesanyját gondatlan emberöléssel gyanúsítják

baleset
2020 május 13., 17:15

Az Index azt írja, gyanúsítottként hallgatták ki L. L. Junior volt élettársát a 3 éves kisfiuk 2019. augusztus 31-i, halálos balesete miatt. Az énekes kisebbik fiát a Füredi út kereszteződésében gázolta el egy autó, a helyszínen meghalt.

Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol a gyereket halálra gázolták.
photo_camera Mentők és baleseti helyszínelők 2019. augusztus 31-én Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél, ahol a gyereket halálra gázolták. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A gyerek az édesanyjával egy olyan átkelőn akart átmenni, ami egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont nem mindig lehet egy zöld alatt átjutni. Piros volt a gyalogosok lámpája akkor, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára, és egy arra haladó Opel elütötte. A sofőr szerint a gyerek arccal a másik irányba nézve rohant le a járdáról. Egy szemtanú szerint a gyerek közvetlenül a baleset előtt egyszer már át akart szaladni a piroson, de akkor még visszafogták.

Az Index kérdéseire a rendőrség azt írta: „Az eljárás során a rendőrség vizsgálta a gyermekkel tartózkodó két felnőtt büntetőjogi felelősségét is a baleset bekövetkezéséért. Az ügyben beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján őket a rendőrök 2020. május 11-én gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki”, szabadlábon védekeznek. A rendőrség nyomozást rendelt el közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, szakértőket rendeltek ki. A szabályosan közlekedő sofőrt csak tanúként hallgatták meg. (Index)