Novák Katalint nem hatják meg Vera Jourová „személyes aggodalmai”

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Vera Jourová bizottsági alelnök asszonynak úgy látom, vannak jogilag alátámasztott konkrét kijelentései és vannak személyes aggodalmai, és ezek nem fedik egymást. Tehát az, hogy neki milyen személyes aggodalmai vannak, vagy ő éppen hogy érzi magát, az a személyes ügye. Erről nagyon jó, hogyha egy újságnak nyilatkozik, de ez különösebben nem kell, hogy befolyásoljon bennünket bármiben" - nyilatkozta az ATV-nek Novák Katalin arról, hogy az Európai Bizottság jogállamiságért és az európai értékekért felelős cseh alelnöke a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt mondta a magyar felhatalmazási törvényről: hogy ha megnézzük, mi történt idáig Magyarországon, akkor nagyon is nyugtalanító a jogszabály.

A családügyi államtitkár megismételte: az, hogy Vera Jourová „személyesen éppen hogy érzi magát, éppen milyen gondolatok születnek meg a fejében és őneki személyesen vannak-e aggodalmai, vágyai, tervei, az az ő dolga. Nekünk az számít, hogy milyen jogalapja van ahhoz, hogy bármilyen fellépést jogi értelemben tegyen Magyarországgal szemben. És a saját elmondása szerint ilyen jogalapja neki nincsen. Ezt mi is így látjuk, tekintettel arra, hogy nem sértettük meg most sem az európai uniós jogot” - mondta Novák Katalin.

Az Európai Parlament csütörtökön vitázik arról, hogy a magyar felhatalmazási törvény összhangban van-e a jogállamiság követelményével. A vitán szeretett volna felszólalni Varga Judit igazságügyi miniszter is, de David Sassoli elnök azt válaszolta, a magyar kormány csak a legmagasabb szinten képviseltetheti magát a vitán, ami azt jelenti, hogy Varga nem mehet, de Orbán mehetne. A vitán a magyar képviselők is készülnek hozzászólásokkal.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó