6 újabb áldozata van a koronavírusnak, Zalában nem sikerül megfékezni a járvány terjedését

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hat újabb áldozata volt a koronavírus járványnak az operatív törzs napi adatai szerint. Ezzel összesen 436-ra nőtt az áldozatok száma.

Múlt hétfő óta az operatív törzs külön statisztikát vezet arról, hogy az áldozatok budapestiek, Pest megyeiek vagy vidékiek. A számok így alakultak azóta.

39 új fertőzöttet találtak az országban, ebből 18-at Zalában, vagyis az új fertőzöttek majdnem fele ebben az egy megyében van. Itt eddig főleg állami és önkormányzati idősotthonokban terjedt a vírus. A további megoszlás az új fertőzöttek között: 10-en budapestiek, 4-en Komárom-Esztergom megyeiek, 3 Pest megyei, 2 Vas megyei, 1-1 csongrádi és Fejér megyei. (Vas megyében egy hónap után találtak újabb fertőzöttet, rögtön kettőt.)

Országosan összesen 3380 fertőzött szerepel a hivatalos statisztikákban. Ez az összes eddigi beteg. 

Jelenleg 1175 aktív eset van. Budapesten és a Pest megyében múlt hétfő óta folyamatosan csökken a számuk, vidéken egy kis sávban hol nő, hol csökken.

A kórházban lévő koronások száma tovább csökkent, jelenleg 658. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér