A feketemedve meg akarta enni a négy farkaskölyköt, ám a szülők éppen ekkor értek haza

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A farkasszülők, ha vadászni indulnak, néha teljesen magukra hagyják a kölykeiket. Nagy mázlija volt annak a négy dagadt kisfarkasnak, akik az alant látható, izgalmas videó szereplői, mert az ő szüleik, akik a romantikus v077 és V085 névre hallgatnak,  véletlenül éppen a közelben kolbászoltak, amikor egy éhes feketemedve kiszimatolta őket és éppen rájuk támadt volna. Aki már verekedett, az tudja, hogy a legtöbbször nem a méret számít, hanem az elszántság és hogy ki támad előbb. A motivált farkasszülők itt lendületből rámentek a medvére, aki szembe se mert fordulni velük, úgy menekült el. 

A felvételt a Voyageurs Wolf Project amerikai kutatói rögzítették, akik Minnesota államban, a Voyageurs Nemzeti Parkban vizsgálják és figyelik meg az ott élő farkasokat, illetve zsákmányállataikat, a szarvasokat, jávorszarvasokat és hódokat.

A nem hosszú videót azért is érdemes végignézni, mert a végén látni igazán jól az előmerészkedő kis dagadtakat.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót