Három boccsal bukkant fel egy anyamedve Nógrád megyében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Nógrád megyei Etes község polgármestere kedden arról értesítette a lakosságot, hogy az Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen egy anyamedve és három bocs tűnt fel. A medvecsalád felbukkanása miatt arra kérte a gazdálkodókat és a természetjárókat hogy fokozottan figyeljenek a környéken. 

Fotó: David Fettes/Cultura Creative via AFP

Amikor április közepén Pásztó környékén medvéket észleltek, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága arra hívta fel a figyelmet, hogy a medve alapvetően kerüli az embert. Megfelelő viselkedéssel és felkészültséggel elkerülhetők az esetleges problémák. Nagyon fontos, hogy a medvét ne csalogassuk magunkhoz semmilyen módon. Azokon a helyeken, ahol nagyragadozók előfordulhatnak, célszerű zártan kezelni a kommunális hulladékot, hogy a szemetet ne tekinthessék táplálékforrásnak. A szabad természetben ugyanúgy tart az embertől, mint amennyire az ember megijedhet a medvétől. Csak szorult helyzetben, vagy a bocsait védve mutathat támadó magatartást. (Nool)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó