Híd a munka világába program: több mint négy évvel az ügy kirobbanása után kihallgattak már öt gyanúsítottat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Négy évvel a feljelentés után megtörténtek az első gyanúsítotti kihallgatások az az Országos Roma Önkormányzat botrányos Híd a munka világába programjának ügyében, közölte a DK-s Vadai Ágnes kérdésére a legfőbb ügyész. Polt Péter tájékoztatása szerint öt embert gyanúsítottak meg "különösen nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt." Azt nem tudni, hogy a jelenleg is fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ akkori elnöke, Farkas Flórián is köztük van-e.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban mondta fel a 1,6 miiliárdos programról kötött támogatási szerződést a Országos Roma Önkormányzattal. Az OLAF 2018 októberében küldte meg teljeskörű jelentését az ügyről. 

Lényegileg megállapították, hogy a Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet bejegyzésre került, de érdemben sosem működött. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó