Több napos gyalogút közben szülte meg gyerekét egy indiai nő

Egy 160 kilométeres, szülőfalujába tartó gyalogtúra közben adott életet újszülöttjének Indiában, Madhja Prades államban egy fiatal nő - írja a CNN.

Az asszony a szomszédos Maharástra államból, Nászik városából indult útnak férjével és négy gyerekével a pár szülőfalujába, miután a szülők a járvány miatt bevezetett korlátozások és a gazdaság leállása miatt elvesztették a megélhetésüket.

Mivel óvintézkedésként az ország több területén a tömegközlekedést is leállították - óriási káoszt és problémákat okozva ezzel -, több millió munka nélkül maradt emberrel egyetemben a családnak is gyalog kellett megtennie az utat.

A várandós nőnél a gyalogút egy pontján megindult a szülés, megállt, és egy kislányt hozott a világra.

A család csak napokkal később érte el Madhja Prades tartomány határát, a belépésüket ellenőrző hatóságok ekkor szereztek tudomást a történtekről. A tisztviselő, aki megállította őket mesélte el a CNN-nek, hogy elmondása szerint

a nő mindössze másfél-két órát pihent a szülés után, és a család már indult is tovább.

„Se pénzük nem volt, se közlekedési eszöz, amivel tovább mehetnének, senki nem vette fel őket autóval sem.” - mondta Kavita Kanes. Hozzátette, azóta elintézte, hogy a nő és az újszülött egy közeli karanténkórházban kapjanak orvosi ellátást.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó