A balti országok között már karantén nélkül lehet közlekedni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Észtország, Lettország és Litvánia megnyitották egymás felé a határaikat pénteken, nincs kéthetes karantén sem.

„Örülhetünk, hogy sikerült megfékeztünk a vírus első hullámát, és az Európai Unión belül elsőként megnyithattunk határainkat” - mondta Saulius Skvernelis litván miniszterelnök a három ország kormányfőinek közös videoüzenetében.

A litván miniszterelnök az intézkedéstől azt reméli, hogy ez lehetőségeket nyit a cégeknek az újranyitáshoz, és egyfajta reménysugarat is jelent az embereknek, hogy minden visszatér a megszokott kerékvágásba.

A határnyitást követő első 5 órában már 120 jármű át is lépte a lett-litván határt. A balti országokon kívülről érkező állampolgárokra azonban továbbra is két hét karantén vár. 

A három országban alacsony a naponta regisztrált új fertőzöttek száma, és már április végétől megkezdődött a korlátozások fokozatos enyhítése. A térségben a Covid-19-hez köthető halálesetek száma nem haladta meg a 150-et. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér