Betiltották az az EU-s zászló égetését Németországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német szövetségi törvényhozás csütörtökön elfogadta a büntető törvénykönyv szigorítását, így mostantól aki nyilvánosan meggyalázza az Európai Unió vagy más államok zászlaját vagy himnuszát, pénzbüntetést vagy akár három év börtönt is kaphat. Az eddigi szabályozás csak a német állami jelképeket védte, most ezt egészítették ki. 

Novák Előd bajlódik a lángokkal 2012-benFotó: FERENC ISZA/AFP

Tehát mostantól nem lehet sem szétzúzni, sem roncsolni, sem felismerhetetlenné tenni más államok szimbólumait sem. Christine Lambrecht igazságügyi miniszter azt mondta, hogy a zászlóégetéseknek már semmi köze a békés tüntetésekhez. A szigorítás ellen csak a szélsőjobboldali AfD tiltakozott, mivel szerintük ezzel súlyosan beleavatkoznak a vélemény- és  művészeti szabadságba. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér