Karácsony: Hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább

Budapest
2020 május 15., 13:00

A főpolgármester az oldalán reagált a miniszterelnök rádiós eszmefuttatására, amiben az újranyitással kapcsolatban arról beszélt, hogy Budapest lényegében kéthetes késéssel követi majd a vidéki változásokat, majd olyan születetten elméleti emberként jellemezte Karácsony Gergelyt, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy – hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak”.

Erre Karácsony azt írta: „Viccesnek szánt példabeszédek helyett tán hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább, hanem képes lenne dönteni Budapest újranyitásáról, és végre rendet tenne a kórházakban, ahol lassan többen kapják el a fertőzést, mint ahányan kigyógyulnak belőle”.

Bár a kormány szerdai ülésén téma volt, hogy a vidékhez hasonlóan a fővárosban és a hozzá tapasztott Pest megyében is lazítsanak-e, végül Budapestről nem született döntés. A kormány ehelyett a polgármesterekhez fordult, hogy ők mit szeretnének. Ugyanakkor részletes adatokat a kerületi járványhelyzetről ők sem kaptak. Orbán péntek reggel azt mondta, szombat kora délután születik majd döntés arról, mi legyen Budapesttel.