Könnygáz ízű fagyit is lehet kapni egy hongkongi fagyizóban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy hongkongi fagyizó beújított a szokásos, csoki-, vanília-, citromízű fagyik közé, és felvette a repertoárba a könnygáz ízű fagylaltot is, ezzel is megemlékezve a decemberi kínai tüntetésekre, ahol a rendőrök könnygázzal oszlatták el a tüntetőket.

A fagyi fő összetevője nem meglepő módon a bors. 

„Olyan, mint a könnygáz. Kezdetben nehéz lélegezni, nagyon csípős és irritáló. Azt érzem tőle, hogy azonnal sok vizet akarok inni” - mesélte egy vásárló, aki szerint a fagyi a demonstrációkra emlékezteti, amit nem szabad elfeledni.

Az üzlet tulajdonosa pedig arról beszélt, hogy ez a fagyi lett a jelképe a demokrácia melleti mozgalmaknak, amik most a koronavírus alatt akarnak új erőre kapni. A fagylalt készítője nem árulta el a nevét a riporternek, mert tartott az esetleges megtorlásoktól.

Állítása szerint több összetevőt is kipróbált, hogy a könnygáz ízét reprodukálja, kísérletezett mustárral és wasabival is, de a bors volt az igazi, amit előbb megpörkölnek és megőrölnek.

A hongkongi hatóságok jelentése szerint a tüntetések alatt 16 ezer lövedéknyi könnygázt használtak a belváros szűk utcáin a tüntetőket tüzelve. (AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó