Könnygáz ízű fagyit is lehet kapni egy hongkongi fagyizóban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy hongkongi fagyizó beújított a szokásos, csoki-, vanília-, citromízű fagyik közé, és felvette a repertoárba a könnygáz ízű fagylaltot is, ezzel is megemlékezve a decemberi kínai tüntetésekre, ahol a rendőrök könnygázzal oszlatták el a tüntetőket.

A fagyi fő összetevője nem meglepő módon a bors. 

„Olyan, mint a könnygáz. Kezdetben nehéz lélegezni, nagyon csípős és irritáló. Azt érzem tőle, hogy azonnal sok vizet akarok inni” - mesélte egy vásárló, aki szerint a fagyi a demonstrációkra emlékezteti, amit nem szabad elfeledni.

Az üzlet tulajdonosa pedig arról beszélt, hogy ez a fagyi lett a jelképe a demokrácia melleti mozgalmaknak, amik most a koronavírus alatt akarnak új erőre kapni. A fagylalt készítője nem árulta el a nevét a riporternek, mert tartott az esetleges megtorlásoktól.

Állítása szerint több összetevőt is kipróbált, hogy a könnygáz ízét reprodukálja, kísérletezett mustárral és wasabival is, de a bors volt az igazi, amit előbb megpörkölnek és megőrölnek.

A hongkongi hatóságok jelentése szerint a tüntetések alatt 16 ezer lövedéknyi könnygázt használtak a belváros szűk utcáin a tüntetőket tüzelve. (AP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó