Mennyire alakultak át a szokásaid a járvány miatt? Meséld el az ELTE kutatóinak!

Még mindig várják a jelentkezőket az ELTE Pszichológia Intézet kutatói ahhoz a kérdőívükhöz, melyben a koronavírus-járvány idején bekövetkező viselkedésváltozásokat és azoknak időbeli alakulását vizsgálják. A kutatás a különböző viselkedési szokásokra és azok esetleges változásaira kérdez rá.

A kérdőívet ezen az oldalon lehet fellelni, ahol minden további információ is kiderül a kutatásról.

Hogy mi is ez az egész, azt a kutatás készítői így foglalták össze: 

„A történelem során először zárkózott be a világ hosszabb időre úgy az otthonába, hogy az okoseszközök és a szélessávú internet is majdnem mindenki számára elérhető. Mi változik meg az online jelenlétünkben, vagy más viselkedési szokásainkban a karantén alatt? Hogyan hat ránk a bezártság rövid és hosszú távon? Milyen gyorsan állunk vissza - ha egyáltalán - a normál kerékvágásba, amikor a járványügyi intézkedéseket feloldják? Végül pedig mi az a viselkedésváltozás, amit továbbviszünk a karantén utáni életünkbe? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ az ELTE kutatói.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér